EKŞİSU MESİRE ALANINA OTOMATİK SULAMA SİSTEMİ KURULUYOR

Buradasınız: Haberler - Ekşisu Mesire Alanına Otomatik Sulama Sistemi Kuruluyor

964 görüntülenme - Tarih: 07.03.2016    YAZDIR

Erzincan Belediyesi, Ekşisu Mesire Alanında geçtiğimiz yıl başlattığı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Hava şartlarının elverdiği bu günlerde özellikle eski mesire alanı bölgesinde yenileme çalışmaları yoğunlaştı. Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Ekşisu mesire alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Ekşisu’nun ülkemizin en gözde mesire alanlarından biri olacağını vurgulayan Başkan Başsoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

Ekşisu Bölgesinde büyük bir çalışmaya imza atıyoruz. Geçtiğimiz yıl projenin %50’ye varan kısmını tamamladık. Bu yıl ise eski mesire alanını revize ediyoruz. Bu alanda yeşil alanları yenilerken, yeni kent mobilyaları monte edip yürüyüş yollarını yeniliyoruz. Andezit taşını bolca kullandığımız çalışmalar sonrasında bu alan çok prestijli bir kimliğe kavuşacak. Bu alanda ayrıca otomatik sulama sistemi ile sulama işlemini de daha sağlıklı hale getiriyoruz.

Ekşisu mesire alanındaki yatırımların toplam maliyeti 5 milyon TL civarında. Projenin 2017 yılı sonunda tamamen sona ermesi planlanıyor.