GÖÇMENLERDEN ERZİNCAN BELEDİYESİNE ZİYARET

Buradasınız: Haberler - Göçmenlerden Erzincan Belediyesine Ziyaret

1059 görüntülenme - Tarih: 17.12.2015    YAZDIR

Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan BM Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla şehrimizde bulunan göçmenleri temsilen 4 aile, İl Göç İdaresi Müdür Vekili İbrahim Can ve İl Göç İdaresi personeli ile birlikte Erzincan Belediyesini ziyaret ettiler.

Belediye Başkan Yardımcıları Halit Mutlu ve Sami Mollaoğulları tarafından ağırlanan misafirler Belediye Başkan Yardımcılarıyla bir süre sohbet ettiler.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları “Çeşitli nedenlerden dolayı kendi ülkelerinden göç ederek ülkemize misafir olarak gelen yabancı uyruklu kardeşlerimizi şehrimizde ağırlamaktan son derece memnunuz.  Dini, dili, ırkı mezhebi ne olursa olsun bir insan yerinden yurdundan edilmişse bulunduğu ülkeden başka bir ülkeye gitmek zorunda kalıyorsa ona yardım etmek insani görevimiz, dini görevimiz. İnsanlar zalimden, zulümden, adaletsizlikten kaçarak, huzura doğru hicret etmektedir. Bizler ensar anlayışı ile muhaciri kucaklamakla mükellefiz” dedi.

Daha sonra Belediye Başkan Yardımcıları, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy adına göçmenlere 100’er liralık hediye çeki verdiler.