KAPLICALAR YENİLENDİ

Buradasınız: Haberler - Kaplıcalar Yenilendi

18062 görüntülenme - Tarih: 08.11.2015    YAZDIR

Erzincan Belediyesi ve KUDAKA tarafından finanse edilen ve  Yatırım bedelinin 1 Milyon 150 Bin lira olan yeni  jeotermal kaplıca projesi kapsamında 12 yeni havuz inşa edildi.

6 Kasım Cuma günü gerçekleştirilen çalışmaları incelemek üzere bölgeyi ziyaret eden Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy  "Belediyemiz sosyal tesislerinden olan kaplıcalarda, çalışmalarımıza hız verdik. Hemşehrilerimizin büyük rağbet gösterdiği kaplıcalar kısa sürede hizmet vermeye başlayacak.  Bu bölgede 470 x 380 cm ebatlarında 12 yeni havuz inşa ettik. Ayrıca 33 derece olan su sıcaklığını güneş enerjisi yardımıyla yaklaşık 40 dereceye yükselteceğiz ve Sudaki karbodioksit ayrıştırılarak, oluşabilecek olumsuzluklar ortadan kaldırılırken, ayrıştırılan karbondioksit ekonomiye kazandırılacak. Son teknolojinin kullanılacağı havuzlarda ki su her kullanımda değişecek. Değeri 1 milyon 150 bin TL olan tesisilerimiz de sürekli doktor bulunduracağız " dedi.