BU YIL 125 KM KALDIRIM İNŞA ETTİK

Buradasınız: Haberler - Bu Yıl 125 Km Kaldırım İnşa Ettik

904 görüntülenme - Tarih: 02.11.2015    YAZDIR

Bu yıl kent genelinde 125 km. kaldırım 100 km yol kaplama çalışması gerçekleştirmeyi planlayan Erzincan Belediyesi bu hedefini %95’ler seviyesinde yakaladı. Yıl sonuna kadar belirlenen hedefin üzerine çıkılması bekleniyor.

Halen, 75. Yıl Bulvarı üzerinde güney kanatta çalışmaların devam ettiğini belirten Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 75. Yıl Bulvarı üzerinde geçen yıl yapılan çalışmaların ardından bu yılki çalışmalarda eklenince şehrin doğu girişinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve yeşil bantları ile estetik bir bölge oluşturulduğunu ifade etti. Başsoy sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu yıl üst yapıya büyük bir bütçe ayırdık. Son 1,5 yılda üst yapı için harcadığımız para 30 milyon TL’yi aştı. Kaldırımları ve asfaltları yenilerken, sosyal dokulu bazı çalışmalar yürüttük. Geniş bulvarlar üzerinde kent mobilyaları ile donatılmış, yürüyüş ve bisiklet yolları ile yeşil alanları bünyesinde bulunduran kaldırımlar inşa ettik.

Başkan Başsoy, 2016 yılında kentte üst yapı adına bir problem kalmaması için çalıştıklarını söyledi.