GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Buradasınız: Haberler - Gaziler Günü Kutlandı

1072 görüntülenme - Tarih: 18.09.2015    YAZDIR

19 Eylül Gaziler Günü tüm yurtta olduğu gibi Erzincan’da da düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı kapsamında Erzincan Belediyesi önünde düzenlenen anma törenine, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, 3’ncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selçuk Bayraktaroğlu, Erzincan Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp, Erzincan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri taş,kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve Gaziler katıldı.

Törende ilk olarak Erzincan Valisi Sayın Süleyman Kahraman, 3’ncü Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkan Vekili Recep Gökalp ve Erzincan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri Taş  Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törende bir konuşma yapan Erzincan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Sabri taş şunları söyledi: “ 19 Eylül Gaziler Günü, savaş meydanlarında canını ortaya koyarak, aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün, gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz. Gaziler Günü olarak kutladığımız 19 Eylül aynı zamanda Türk Muharip Gaziler Derneği’nin kuruluş günüdür. Şehit ve Gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Şanlı tarihimizin zaferleri ve bu zaferlerin kahramanları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Canlarını vatanına ve milletine adayan şehit ve gaziler her zaman hatırlanmalı ve onlara gereken değer verilmelidir. Savaşlar ve savaşların gazilerine ilgisizlik, tarihimizle olan bağı koparır. Şehit ve gazisi olmayan Türk ailesi yok gibidir. Bu nedenle; Şehit ve Gazi Türk toplumunun ortak değerleridir.” dedi.

Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninin ardından Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında öğlen saatlerinde tüm protokol mensupları ve gaziler ile ailelerinin katılımıyla bir yemek programı düzenlendi.