GAZİLER GÜNÜ TÖRENLERLE KUTLANDI

Buradasınız: Haberler - Gaziler Günü Törenlerle Kutlandı

267 görüntülenme - Tarih: 19.09.2017    YAZDIR

19 Eylül Gaziler Günü Erzincan Belediyesi önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, AK Parti Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle ve Serkan Bayram, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sayın Mehmet Özoğlu, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Muharip Gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Törende sırasıyla Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesi çelenklerinin sunumu yapıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile devam eden törende Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaparak; “19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının, En Büyük Gazi M. Kemal Atatürk’ün  şahsında taçlandığı bir gündür. 19 Eylül Gaziler Günü, bu toprakların vatan olmasında ve bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Gazilerimiz ülkemizin sessiz kahramanları şehitlerimizin yol arkadaşlarıdır.Üzerinde yaşadığımız bu kadim coğrafyanın vatana dönüşmesini siz gazilerimize ve şehitlerimizin vermiş olduğu ulvi mücadeleye borçluyuz. Sizler kutsal vatan görevinizi yerine getirebilmek için beş bin yıllık tarihin şerefli tanıkları şanlı üniformanızı kanlarınızla taşlandırıp gazi ünvanı alarak vatanın, milletin ve bayrağın ne denli paha biçilmez değerler olduğunu gösterdiniz.

Bizlerde elbette ki, ecdadımızın bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak, demokrasiyi tüm kurum ve kurallarıyla tesis etmek. Demokrasiden, hukuktan, özgürlüklerimizden, istiklalimizden taviz vermeden geleceğin güçlü Türkiye'sini kurmak için var gücümüzle çalışacağız.

Milletler mücadelesinin en yoğun yaşandığı içinde bulunduğumuz dönemde ülkemizde de emperyalist güçler ve onların maşası terör örgütleri boş durmamaktadır. Çünkü son yıllarda hükümetimizin her alanda attığı dev adımlar hangi anlayıştan, hangi siyasi görüşten ve hangi etnik kökenden gelirse gelsin birlik beraberliğin yeniden tesis edilmesi emperyalist ülkelerin hoşuna gitmemiştir.Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da ve Kıbrıs'ta asil milletimize karşı yapılan haince yapılan planlara bir yenisi daha eklenmiştir.

15 Temmuz Türkiye cumhuriyetini hedef alan bölünmez bütünlüğümüze yönelik ihanet girişimi de asil milletimizin hafızasın da derin çizgilerle yerini almıştır.

Değerli gazilerimiz devlet organlarına sızan dış destekli ihanet projesine taşeronluk yapanları ister FETÖ, ister PKK, PYD, YPG olsun beş bin yıllık Tük tarihine baktıklarında hiçbir ihanetin, zulmün, isyanın karşılıksız kalmadığını göreceklerdir.

Gaziler günü bir yanıyla geçmişi hatırlamaya, bir yanıyla da istiklal için, bağımsızlık için ödenen bedelleri hatırlayarak geleceği tanzime vesiledir. Gazilerimiz bu aziz vatan toprakları için önce vatan diyerek toprağın kara bağrına düşen aziz şehitlerimizin kader arkadaşlarıdır. Millet olarak vatan söz konusu olduğunda gösterdiğimiz dik duruşu bugüne ve geleceğe taşımaya yaşama ve yaşatmaya ihtiyacımız vardır. Bağımsızlığımızı bu yüce değerlerle sürdürmek başı dik anlı açık insanlar olarak huzur içerisinde yaşamak ve şanlı tarihimizden anlığımız  ilhamla ayakta durabilmek siz gazilerimizin ve şehitlerimizin sergilediği kahramanlığı kuşanmakla mümkündür.

Bu vesile ile Gaziler gününüzü yeniden kutluyor başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu toprakları vatan kılan, bu günlere getiren, her bir gaziye ve her bir şehide isimleri bilinmeyen tüm serden geçtilere ve kahramanlara şükranlarımızı, minnet duygularımızı ifade ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” Dedi.