YENİ ARITMA TESİSİ ÇOK KISA SÜREDE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Buradasınız: Haberler - Yeni Arıtma Tesisi Çok Kısa Sürede Hizmet Vermeye Başlayacak

1251 görüntülenme - Tarih: 18.11.2016    YAZDIR

Erzincan Belediyesi, hali hazırda kullanılmakta olan Atık Su Tesisinin ihtiyacı karşılamaması üzerine tesisi genişletmek ve revize etmek için çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda ihalesi yapılan tesis Ocak ayı sonunda hizmet vermeye başlayacak. Yenilenen tesiste günlük 45 Bin m³ su arıtılacak.

Atık Su Arıtma Tesisinin Rehabilitasyonu ve Genişletilmesi" çalışmalarının ardından çevre belediyelerinin de, kanalizasyon atıkları belediyemiz arıtma tesisine bağlanacak ve doğaya verilen zarar en aza indirilecek.

Konu hakkında bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “Mevcut arıtma tesisimiz artık ihtiyacı karşılayamayacak düzeyde. Bu problemi ortadan kaldırmak için Cansuyu ikinci etap çalışmaları kapsamında Atıksu arıtma tesisini revize ediyoruz. Bu yılsonunda tesisimiz 200 bin nüfusa hitap edecek şekilde revize edilerek hizmet vermeye başlayacak. Buraya gelen atık sular son teknolojiyle arıtılarak tertemiz bir su halinde Fırat havzasına aktarılacak. Cansuyu projesinde ise çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. Su depoları yapımı işi ise devam ediyor” dedi.