ERZİNCAN BELEDİYESİ BİNLERCE BİSİKLETİ HEMŞEHRİLERİMİZE DAĞITACAK

Buradasınız: Haberler - Erzincan Belediyesi Binlerce Bisikleti Hemşehrilerimize Dağıtacak

3934 görüntülenme - Tarih: 07.09.2016    YAZDIR

Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Erzincan Belediyesi arasında “ Fiziksel Aktivitenin Arttırılması” işbirliği ve “ Bisiklet Yolu Yapımını Destekleme” protokolü imzalandı.

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı, Erzincan Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda gerçekleştirilen 10 km bisiklet yolu projesi nedeniyle  belediyeye 2 bin 805 adet bisiklet teslim etti.

7 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen imza töreninde bir açıklama yapan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy “24 projemizden biri olarak bisiklet yolları projesi kapsamında sağlık bakanlığıyla gerçekleştirdiğimiz protokol ile binlerce bisikleti hemşehrimize hediye ediyoruz. Bildiğiniz gibi Sağlık Bakanlığı bir metre bisiklet yolu yapan belediyelere 1 bisiklet hediye ediyor. Bizde 2,5 sene içerisinde yaklaşık 10 km bisiklet yolu inşası gerçekleştirdik. Ben bu projeyi hayata geçiren Sağlık Bakanlığına çok teşekkür ediyorum. Kentleşmeyle birlikte insanımız hareketsiz bir yaşam sürmeye başladı. Özellikle Erzincan gibi düz bir şehirde daha sağlıklı bir yaşam için bisiklet yollarını yaygınlaştıracağız.Erzincan’da öncelikle gençlerimiz olmak üzere binlerce bisikleti hemşehrilerimize dağıtacağız.” Dedi.