HAFİF RAYLI SİSTEM (TRAMVAY) PROJESİNİN ZEMİN ETÜD ÇALIŞMASININ İLK SONDAJI YAPILDI.

Buradasınız: Haberler - Hafif Raylı Sistem (tramvay) Projesinin Zemin Etüd Çalışmasının İlk Sondajı Yapıldı

2800 görüntülenme - Tarih: 31.08.2016    YAZDIR

Kent içi ulaşımı kolaylaştırmak ve kente ki trafik yükünü hafifletmek amacıyla hayata geçirilen Hafif Raylı Sistem (Tramvay) projesinin zemin etüd çalışma startı Erzincan da ki Fevzipaşa Caddesi üzerinde, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve Erzincan halkının katılımıyla verildi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, başlatılan zemin etüd çalışmasına ilişkin yaptığı açıklamada; ulaşımda Erzincan da yeni bir sistemi hayata geçirmenin sevincini yaşayacaklarını belirterek; "Kent içi ulaşım master planı ve tramvay projesi ile ilgili çalışmalarımızın startını 9 Mayıs 2016 tarihinde vermiştik. Gazi Üniversitesi ile yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde 9 Mayıs'tan itibaren alan çalışmalarımız devam ediyor. Bu alan çalışmalarına altlık oluşturacak hem kent içi master planının hazırlanması hem de hafif tramvay sisteminin çalışmaları birlikte başladı.