KAPLICALAR HİZMETE AÇILDI

Buradasınız: Haberler - Kaplıcalar Hizmete Açıldı

995 görüntülenme - Tarih: 02.08.2016    YAZDIR

Erzincan Belediyesi ve KUDAKA tarafından finanse edilen ve  yatırım bedeli 1 Milyon 200 Bin lira olan yeni  jeotermal kaplıca projesi kapsamında 12 yeni havuz inşa edildi.

Çalışmaların tamamlanmasının akabinde tesisleri ziyaret eden Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ilk havuzun dolumunu gerçekleştirdiler.

Daha sonra bir açıklamada bulunan Başkan Başsoy  "Belediyemiz sosyal tesislerinden olan kaplıcalarda, çalışmalarımızı tamamladık. Bu bölgede 470 x 380 cm ebatlarında 12 yeni havuz inşa ettik. Ayrıca 33 derece olan su sıcaklığını güneş enerjisi yardımıyla yaklaşık 40 dereceye kadar yükseltiyoruz. Son teknolojinin kullanıldığı havuzlarda ki su, 5 dakikada boşaltılıp doldurulabiliyor.  Havuzların içerisindeki su miktarını da isteğe göre ayarlayabiliyoruz. Hizmete açmış olsak da bu alandaki projelerimiz devam edecek. Tesislerimiz sabah 9 .00 da açılıp 23.00 da kapanıyor.” Dedi.