GEÇİT DERESİ REKREASYON PROJESİNDE ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Buradasınız: Haberler - Geçit Deresi Rekreasyon Projesinde Çalışmalara Başlandı

698 görüntülenme - Tarih: 27.07.2016    YAZDIR

Şehrimizi, ülkemizin en yeşil kentlerinden biri haline getirme yolunda önemli adımlar atmaya devam eden Erzincan Belediyesi, yürütmeyi planladığı dev yeşil alan projeleri ile 3 yıl içerisinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 4m² artırmayı hedefliyor.

Bu amaçla kent merkezinde önemli yeşil alan çalışmalarının startını veren Erzincan Belediyesi Geçit Deresi Rekreasyon projesini hayata geçiriyor.

27 Temmuz Çarşamba günü gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleyen Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan’ı ülkemizin en yeşil kenti yapmak istediklerini ifade etti.

Başkan Başsoy sözlerini şöyle sürdürdü” Yeşil alan hedefimizi yakalamak için 4 ana başlıkta çalışmalar yürütüyoruz. Bunların ilki Şehrimizin doğusunda ve batısında bulunan Geçit ve Vasgirt Derelerini ıslah ederek çevrelerinde bulunan alanla yeşil alanı şehrimize kazandırmak. Ayrıca DSİ Yerleşkesine yapmayı planladığımız  meydan kimlikli bir yeşil alan projemizi hayata geçireceğiz. Bu alan peyzaj çalışmaları ve sosyal dokular ile prestijli bir hale dönüşecek” dedi.

Bunun yanında her mahallede, imar planında belirlenmiş yeşil alanlar belirten Başkan Başsoy Bu alanların bir kısmına senelerdir hiç çalışma yapılmamış. 100 bin m²’lik yeşil alanı orta vadede hemşehrilerimizin hizmetine sunacaklarını belirtti.